Warrantti ry:n perinneohjesääntö
Warrantin perinneseura
1§ Yhdistyksen alaisuudessa toimii Warrantin perinneseura. Perinneseuran tarkoituksena ja tehtävänä on vaalia Vaasalaisten kauppatieteilijöiden perinteitä ja huolehtia yhdistyksen toiminnan jatkuvuudesta.
2§ Perinneseuran tehtäviä hoitavat istuvan hallituksen puheenjohtaja ja istuvan hallituksen kulttuurivastaava yhdessä vielä opiskelevien aikaisempien hallitusten puheenjohtajien kanssa. Perinneseuran tehtäviä voidaan kutsua hoitamaan myös 1-5 muuta yhdistyksen toiminnassa ansioitunutta jäsentä. Näiden jäsenten kutsumisesta vastaavat aikaisempien hallitusten puheenjohtajat yksimielisellä päätöksellä.
3§ Perinneseuran tehtäviä hoitamaan nimetyt henkilöt kokoontuvat vähintään 1-2 kertaa lukukauden aikana ja tarvittaessa istuvan hallituksen puheenjohtajan pyynnöstä.
Warrantti ry:n ainejärjestönauha
4§. Warrantti ry:llä on ainejärjestönauha, jota käytetään ylioppilaskuntanauhan tavoin akateemisissa juhlatilaisuuksissa ja yhdistystä edustettaessa. Nauhaa käytetään aina Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan kuntanauhan kanssa yhdessä siten, että ylioppilaskuntanauhaa kannetaan ylempänä, poikkeuksena Warrantti ry:n oma vuosijuhla, jolloin ainejärjestönauha on ylempänä. Yhdistyksen hallituksen vastuulla on tiedottaa nauhan oikeanlaisesta käytöstä.
5§. Ainejärjestönauha on 30 mm leveä nauha, joka on symmetrinen keskiviivan suhteen. Nauhan pohjaväri on vihreä ja siinä on kaksi 5 mm:n levyistä valkoista raitaa, molemmat 5 mm:n etäisyydellä nauhan reunasta.
6§. Jokaisella Warrantti ry:n jäsenellä on oikeus lunastaa ainejärjestönauha itselleen. Nauhan käyttöoikeus säilyy yhdistyksestä eroamisen jälkeen.
7§. Warrantti ry:n kultaisen, hopeisen tai pronssisen ansiomerkin saaneilla tai nauhan itsenäisenä huomionosoituksena saaneella, on oikeus käyttää ansioituneen jäsenen nauhaa, jonka leveys on 45 mm. Nauha on samankaltainen kuin ainejärjestönauha, mutta sen valkoiset raidat ovat 7,5 mm leveitä ja sijaitsevat 7,5 mm:n etäisyydellä nauhan reunoista.
8§. Juhlanauhaa kannettaessa tulee muun pukeutumisen olla tilaisuuden ja nauhan arvolle sopivaa. Miehet kantavat nauhaa siten, että se kulkee oikealta olkapäältä rinnan yli vasemmalla lantiolle. Nauhaa kannetaan juhlapuvussa (frakki) liivin alla ja arkipuvussa liivin ja solmion päällä. Naiset kantavat nauhaa taiteltuna ruusukkeena vasemmalla puolella rintaa tai siten, että nauha kulkee vasemmalta olkapäältä rinnan yli vasemmalle lantiolle. Nauhan ei kuitenkaan saa koskettaa paljasta ihoa.
Warrantti ry:n jäsenilleen myöntämät huomionosoitukset
9§. Warrantti ry:llä on kolme eri ansiomitalia: kultainen, hopeinen ja pronssinen. Mitali kuvaa laakerinlehtiseppeleen ympäröimää Warrantti ry:n logoa. Mitali voidaan myöntää yhdistyksen entiselle tai nykyiselle jäsenelle tunnustukseksi yhdistyksen hyväksi tehdystä työstä. Mitalia ei kuitenkaan voida myöntää yhdistyksen hallituksen jäsenelle tämän toimikauden aikana.
10§. Ansiomitalit luovuttaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja. Ansiomitalin luovutuksen yhteydessä ansiomitalin saajalle annetaan myös kunniakirja, josta käy ilmi mitalin myöntämisen perusteet. Yhdistyksen hallitus Warrantin perinneseura pitää kirjaa mitalien saajista, myöntämisajankohdista ja myöntämisperusteista.
11§. Samalle henkilölle voidaan myöntää useampia ansiomitaleita, muttei kuitenkaan saman kalenterivuoden aikana.
12§. Pronssinen ansiomitali voidaan myöntää Warrantin toimintaan aktiivisesti osallistuneelle jäsenelle, joka on toiminnallaan edesauttanut yhdistyksen menestystä tai pitänyt yllä sen hyvää henkeä. Pronssinen ansiomitali voidaan myöntää esimerkiksi ansioituneelle yhdistyksen hallituksen tai ylioppilaskunnan edustajiston jäsenelle, mutta myös muulle yhdistyksen toimintaan osallistuneelle jäsenelle.
13§. Pronssisia ansiomitaleita voidaan vuosittain myöntää kuusi, perustellusta syystä kuitenkin korkeintaan kymmenen kappaletta. Pronssisten ansiomitalien myöntämisestä päättää yhdistyksen hallitus perinneseuran esityksestä, pois lukien perinneseuran jäsenet, joille ansiomitalit myöntää hallitus. Pronssisia ansiomitaleita voidaan luovuttaa kahdesti vuodessa, yhdistyksen oman vuosijuhlan yhteydessä ja ylioppilaskunnan vuosijuhlaa edeltävällä viikolla.
14§. Hopeinen ansiomitali voidaan myöntää huomattavista ansioista yhdistyksen hyväksi. Hopeinen ansiomitali voidaan myöntää esimerkiksi kautensa aikana ansioituneelle yhdistyksen puheenjohtajalle tai ylioppilaskunnan hallituksen jäsenelle.
15§. Hopeisia ansiomitaleita voidaan vuosittain myöntää kolme, perustellusta syystä kuitenkin korkeintaan viisi kappaletta. Hopeisten ansiomitalien myöntämisestä päättää yhdistyksen hallitus perinneseuran esityksestä, pois lukien perinneseuran jäsenet, joille ansiomitalit myöntää hallitus. Hopeisten ansiomitalien luovutus tapahtuu yhdistyksen vuosijuhlan yhteydessä.
16§. Kultainen ansiomitali voidaan myöntää poikkeuksellisista ansioista yhdistyksen hyväksi. Kultainen ansiomitali voidaan myöntää esimerkiksi pitkäaikaisesta työstä yhdistyksen tehtävissä tai yhdistyksen ansiokkaasta edustamisesta ylioppilaskunnan tai yliopiston luottamustoimissa.
17§. Kultaisia ansiomitaleita voidaan vuosittain myöntää yksi kappale, perustellusta syystä kuitenkin korkeintaan kaksi kappaletta. Kultaisten ansiomitalien myöntämisestä päättää yhdistyksen yleiskokous hallituksen ja perinneseuran yhteisestä esityksestä. Kultaisten ansiomitalien luovutus tapahtuu yhdistyksen vuosijuhlan yhteydessä.
18§. Ansiomitalien lisäksi yhdistys voi myöntää ansioituneen jäsenen nauhan itsenäisenä huomionosoituksenaan. Ansioituneen jäsenen nauha voidaan myöntää yhdistyksen toimintaan aktiivisesti osallistuneelle jäsenelle, joka toiminnallaan on pitänyt yllä yhdistyksen hyvää henkeä.
Warrantin hallitusmerkki
19§ Hallitusmerkki on kullattu, halkaisijaltaan 20 mm, ympyrän muotoinen ansiomitallin keskiötä mukaileva merkki. Hallituksen merkkiä saavat käyttää kaikki yhdistyksen hallituksessa toimineet henkilöt. Istuvan hallituksen jäsenet kantavat hallitusmerkkiä ainejärjestö- tai mahdollisessa ansioituneen jäsenen nauhassa. Aikaisempien hallitusten jäsenet kantavat hallitusmerkkiä vasemmassa rintapielessään, edestä katsottuna mahdollisten ansiomerkkien oikealla puolella.
Warrantti ry:n ulkopuolisille tahoille myöntämät huomionosoitukset
20§. Warrantti ry voi huomioida yhteistyökumppaneitaan tai yksityishenkilöitä, jotka eivät voi saada entisille tai nykyisille jäsenille tarkoitettuja ansiomitaleja. Huomionosoituksia on kaksi: Warrantti ry:n pöytästandaari ja kunnialahja.
21§. Warrantti ry:n pöytästandaari voidaan myöntää yhteisölle tai yksityishenkilölle, jonka kanssa yhdistys on tehnyt pitkäaikaista yhteistyötä. Standaari voidaan luovuttaa myös yhdistyksen entiselle tai nykyiselle jäsenelle, mutta heidän muistamisessaan tulee ensisijaisesti pitäytyä ansiomitaleissa. Päätöksen pöytästandaarin luovutuksesta tekee yhdistyksen hallitus. Pöytästandaarit luovutetaan ensisijaisesti yhdistyksen vuosijuhlassa, mutta luovutus voi tapahtua myös esim. vastaanottajan luokse tehdyn vierailun yhteydessä.
22§. Warrantti ry:n yleiskokous voi myöntää kunnialahjan yhteisölle tai yksityishenkilölle, jonka kanssa yhdistys on tehnyt merkittävästi yhdistystä ja sen jäseniä hyödyttänyttä yhteistyötä. Kunnialahja voidaan luovuttaa myös yhdistyksen entiselle tai nykyiselle jäsenelle, mutta heidän muistamisessaan tulee ensisijaisesti pitäytyä ansiomitaleissa. Kunnialahjaan on yhdistettävä hopeinen yhdistyksen merkki ja hopeinen levyke, jossa on vastaanottajan nimi ja kunnialahjan luovutuspäivämäärä.
Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan käädyt
23§. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajalla on käädyt, joiden mitaliosana on hopeiseen levykkeeseen kiinnitetty yhdistyksen tunnus. Levykkeen reunaan on kaiverrettu yhdistyksen perustamisvuosiluku 1989. Käätyjen ketjuosa koostuu nimilaatoista, joihin on kaiverrettu kunkin vuoden puheenjohtajan nimi ja vuosiluku. Käätyjä kantaa hallituksen puheenjohtaja akateemisissa juhlatilaisuuksissa.