Pääaine-esittely: Talousoikeus

Moikka!

Täällä kirjoittelevat Aliisa ja Emmi, talousoikeuden yksopedit ja seuraavaksi kerromme vähän omista kokemuksistamme talousoikeuden pääaineopinnoista sekä siitä, miksi se olisi erinomainen valinta pääainetta tällä hetkellä harkitseville.

Talousoikeus on oiva valinta niille, jotka ovat kiinnostuneita monipuolisesti kaikista kaupan alan opintosuuntauksista ja erityisesti niiden tarkastelusta juridisesta näkökulmasta. Talousoikeudessa pääset syventymään sekä johtamisen että markkinoinnin kuin myös laskentatoimen ja rahoituksen juridiseen puoleen. Talousoikeudessa yhdistyy kaksi tieteenalaa, oikeustiede ja liiketalous. Ja kuten professorimme asiaa kuvasi, kahden eri tieteenalan yhdistäminen on kuin kaksikielisyys. Kun ymmärrät ja puhut molempien tieteenalojen kieliä, pystyt erottumaan eduksesi työelämässä. Liiketoimintaahan on mahdotonta harjoittaa ilman oikeudellista osaamista. Oikeustiede ei kuitenkaan ole pelkästään rajoittamassa yritystoimintaa vaan myös väline sen mahdollisimman tehokkaaseen järjestämiseen.

Usein mielikuva talousoikeudesta opiskelijoiden keskuudessa on se, että lakitekstiä opetellaan ulkoa vuorokauden ympäri lukuvuoden alusta loppuun ja koko muulle elämälle voi heittää hyvästit. Mutta näin radikaalia elämäntapamuutosta sinun ei kuitenkaan tarvitse tehdä. Se, millä tässä pääaineessa oikeasti pärjää, on aito kiinnostus alaa ja aihetta kohtaan, jolloin luku-urakkasi helpottuu huomattavasti. Pääainekurssien tentit koostuvat lähinnä esseekysymyksistä ja siksi laajojen kokonaisuuksien hahmotus ja taito jäsentää oppimaasi ovat tenteissä menestymisen avaimet. Luennoilta saat eväät ja avut oppimiseen, mutta lopullinen suoritus on itsenäisen työskentelyn tulosta.

Opintomme Vaasassa aloitimme molemmat syksyllä 2018. Fuksikurssien aikana kiinnostus talousoikeutta kohtaan kasvoi ja meillä molemmilla toimivimmaksi opiskelutekniikaksi muodostui juuri itsenäinen ja oma-aloitteinen työskentely, joka antoi vahvistuksen päätöksellemme. Parasta toikissa on sen käytännönläheisyys ja se, kuinka voit hyödyntää oppimaasi niin työelämässä kuin ihan arkipäivän tilanteissakin.

Opinto-oppaassa on lisäksi laajasti kerrottu, mitä talousoikeuden opiskelu käytännössä tarkoittaa, mitä kursseja se sisältää ja esimerkiksi siitä, mihin ammatteihin toikkilaiset voivat päätyä. Jos sinulla heräsi jotain kysymyksiä talousoikeuden opinnoista, voit koska tahansa olla yhteydessä meihin. Huomioi myös mahdollisuus kysyä talousoikeuden pääaineopinnoista Warrantin instagramissa. Vastailemme kysymyksiin siellä 21.4., jolloin on toikin esittelyvuoro.

Emmi ja Aliisa