Talousvastaava ’19

Esittele itsesi!

Moikka! Olen Vaula Korhonen ja opinnoissa mulla on kolmas vuosi meneillään. Tämän vuoden ajan olen ollut Warrantin hallituksessa talousvastaavan roolissa ja minulla on oma jaosto, Talousjaosto.

Miksi hait hallitukseen ja juuri talousvastaavaksi?

Ajatus siitä, että jonain päivänä hakisin hallitukseen heräsi jo fuksisyksynä, sillä minulle tuli niin hyvä vaikutelma silloisen Wallituksen meiningistä. Olin töissä ennen yliopistoa, ja sieltä lähtiessäni työkaverini, entisiä kyltereitä itsekin, suosittelivat minulle, että hakisin mukaan johonkin järjestötoimintaan. NESU-Waasan talousvastaavana pääsin pyörittelemään tapahtumabudjetteja ja hain mukaan Talousjaostoon heti kun se perustettiin, ja sitä kautta tuntui luontevalta lähteä tavoittelemaan tätä pestiä.

Mikä on ollut hallitushommissa vaikeinta?

Vuosi on ollut monessakin mielessä hieman erilainen kuin aiemmat, minkä takia ei ole ollut ketään kertomassa, miten aiemmin on tietyissä asioissa toimittu. Uudistaminen on aikaavievää, mutta sanoisin, että haastavinta on ollut realistisen aikataulun laatiminen ja siinä pysyminen.

Mikä on ollut halliitushommissa parasta?

No ne ihmiset! Meidän hallituksen kanssa kokoustaminen, ideointi ja hengailu sekä muiden kaupunkien hallituslaisiin tutustuminen on antanut paljon.

Suositteletko hallitukseen hakemista?

Ehdottomasti, jos on kiinnostunut tekemään töitä oman ainejärjestönsä eteen. Harvassa työssä pääsee tässä vaiheessa opintoja vaikuttamaan asioihin näin paljon, ja sekös vasta on opettavaista.

Paras muisto hallitusvuodelta?

Kyllä Warrantin kolmekymppiset oli pitkän odotuksen jälkeen juuri niin ihana viikonloppu kuin olisin toivonutkin. Toki muitakin tapahtumia tulen varmaan muistelemaan kaiholla vielä vuosikymmeniä.

Vinkit haastatteluun?

Ole oma itsesi äläkä panikoi. Haastattelun tarkoitus on vain saada selville, mitä hakija ajattelee tehtävästä ja miten hyvin hän soveltuisi hakemaansa pestiin. Muista, että haastattelijatkin ovat vuosi sitten olleet samassa tilanteessa.

Millaisille tyypeille hallitushommat sopii?

Tässä hommassa täytyy olla sinnikäs, nöyrä ja valmis tekemään kaikkensa tiimin hyväksi.

Mitä olet oppinut?

Kirjanpidon, budjetoinnin ja laskutuksen lisäksi stressin sietämistä ja suhteellisuudentajua.

Fiilikset hallitushommien tullessa päätökseen?

Tuntuu absurdilta, että vuosi todella on jo näin pitkällä. Fiilis on haikea ja kiitollinen, sillä tämä vuosi on antanut suunnattoman paljon.