Sihteeri-Tiedottaja ’19

Esittele itsesi!

Moikka! Mä oon Juulia, 22-vuotias, aito vaasalainen kolmannen vuoden rahoituksen opiskelija. Mun pesti Wallituksessa on tän vuoden ollut Sihteeri-Tiedottaja. Mielenkiintoista on, että oon Warrantin historian viimeinen (ainakin toistaiseksi) Sihteeri-Tiedottaja, sillä uuden jaoston myötä mun pestin nimi muutetaan Viestintävastaavaksi.

Miksi itse hait hallitukseen ja juuri Sihteeri-Tiedottajaksi?

Oon aina ala-asteelta asti ollut kiinnostunut kaikenlaisesta järjestötoiminnasta, ja viime vuonna olin NESU-Waasan hallituksessa sihteerinä, niin Wallitukseen hakeminen tuntui luontevalta jatkolta järjestöuralle. Olin itseasiassa jo ala-asteella Oppilaskunnan hallituksessa sihteerinä, ja muutenkin somehommat on aina kiinnostunut, niin tämä pesti tuntui omalta.

Mikä on ollut hallitushommissa vaikeinta?

Vaikeinta mulle oli aluksi saada arki ja rutiinit kuntoon pestin kannalta, sillä mun pestissä pitää jatkuvasti olla perillä mitä milloinkin tapahtuu, ja mitä milloinkin kannattaa markkinoida ja missä kanavissa. Aluksi kaikki tuntui vähän sekavalta, mutta selkeä kalenterin käyttö ja suunnitelmallisuus auttoi alkuun ja nyt kaikki sujuu hyvin.

Mikä on ollut hallitushommissa parasta?

Ehdottomasti kaikki ihmiset, joiden kanssa tätä hommaa saa tehdä, ja joihin on päässyt tutustumaan hallitusvuoden aikana. Oon myös aina ollut sitä mieltä, että on mukava käyttää aikaa ja vaivaa johonkin, ja sitten saada nähdä lopputulos ja se, miten jäsenistö lopputuloksesta nauttii.

Suositteletko hallitukseen hakemista?

Ehdottomasti. Päätös hakea Wallitukseen on ollut yks mun elämän parhaimmista, ja vaikka hallitusvuoden aikana kaikilla on välillä huonoja päiviä, oon varma siitä, ettei kukaan meidän hallituksesta oo katunut päätöstä hakea!

Paras muisto hallitusvuodelta?

Hallitusvuoden kääntyessä jo loppua kohden tekisi mieli sanoa kliseisesti vuosi kokonaisuudessaan. Jos pitää nimetä yksittäisiä hetkiä, nousee väkisinkin mieleen hulppeat Warrantin 30. Vuosijuhlat. Sen lisäksi esimerkiksi Kylteriäiset ja Vappu kokonaisuudessaan on ollut kyllä vuoden kohokohtia!

Vinkit hallitushaastatteluun?

Ei kannata jännittää liikaa! Muista, että kaikki hakijat joutuvat siihen samaan tilanteeseen, ja kaikki haastattelijat ovat itse olleet samassa tilanteessa. Mieti ja harjoittele etukäteen mitä haluat haastattelussa sanoa ja tuoda esille.

Millaisille tyypeille hallitushommat sopii?

Aidosti toiminnasta kiinnostuneille, reippaille, rohkeille ja aktiivisille! Ennen vuotta ei tarvitse osata kaikkea, ja vuoden aikana autetaan kyllä muita hallituslaisia tarpeen vaatiessa. Halu kehittää omaa pestiä ja Warrantin toimintaa vie pitkälle J

Mitä olet oppinut?

Aikataulutusta, monien asioiden hallitsemista samaan aikaan, esiintymistä, vuorovaikutustaitoja, oman ajan arvostamista! Lista on loputon.

Fiilikset hallitushommien tullessa päätökseen?

Yhdellä sanalla kuvattuna haikeat. Vuosi on ollut huikea ja on vaikea uskoa, että jo muutaman viikon päästä meillä on tiedossa Warrantin hallitus vuodelle 2020. Samaan aikaan kuitenkin odotan innolla mitä kaikkea uusi hallitus keksiikään, ja myös sitä, että saa luvan kanssa välillä ottaa vähän rennommin.

Nähdään haastatteluissa!

<3:Juulia