Puheenjohtaja ’19

Moro,

Nimeni on Mikko Kaisko ja olen toiminut tämän vuoden Warrantin hallituksen puheenjohtajana. 22-vuotta on koettua elämää takana ja Vaasassa kolmas syksy käynnissä.

Miksi itse hait hallitukseen ja juuri Puheenjohtajaksi?

Toimin ensimmäisenä opiskeluvuotenani Warrantin Yrityssuhdejaostossa ja siellä syttyi kipinä kampuksella vaikuttamiseen. Vuosi meni nopeasti ja viime vuoden hallitushakujen ollessa ovella päätin hakea puheenjohtajaksi. Tiesin, että työtä olisi varmasti tehtävänä ja vastuuta tulisi, mutta samalla pääsisin vaikuttamaan konkreettisesti warranttilaisten arkeen. Koin myös henkilökohtaisten vahvuuksieni tukevan päätöstä hakea nimenomaan puheenjohtajan pestiin.

Mikä on ollut hallitushommissa vaikeinta?

Vuoden aikana olen kehittynyt valtavasti ajanhallinnassa. Kun tehtävää on paljon, on tärkeää osata hahmottaa käytössä oleva aika ja seurata itse tekemäänsä aikataulua. Puheenjohtajan hommassa yksi iso haaste on olla kaikesta riittävän perillä, jotta voi olla mukana päätöksissä. Kaikkien pienten päätösten syvälliseen perehtymiseen ei ole aikaa, ja siksi on tärkeää luottaa ympärillä oleviin ihmisiin. Haasteet ovat lähes aina mahdollisuuksia oppia uutta.

Mikä on ollut hallitushommissa parasta?

Vuoden aikana olen päässyt tekemään ja tutustumaan valtavaan määrään ihmisiä. He ovat olleet muun muassa opiskelijoita Suomesta ja muista Pohjoismaista, professoreita, dekaaneja, yritysmaailman edustajia ja ammattiliiton edustajia, muutaman mainitakseni. Voin siis sanoa, että hallitushommissa pääsee tekemään töitä mielenkiintoisten ihmisten ja haasteiden parissa. On ollut myös hienoa nähdä puheenjohtajan ja hallituksen työn merkitys opiskelijoiden arjessa. Puheenjohtajan roolissa pääsee mukaan todella laaja-alaisesti erilaisiin projekteihin aina opiskelijoiden edunvalvonnasta tapahtumabudjetointiin ja erilaisiin edustustilaisuuksiin.

Suositteletko hallitukseen hakemista?

Tottakai! Vuosi on ollut yksi elämäni hienoimmista. En tiedä, mistä muualta olisin tässä iässä saanut yhtä laaja-alaista kokemusta kuin Warrantin hallituksesta. Hallitustyöskentelyä voi tehdä joustavasti opiskeluiden kanssa samaan aikaan, eli se ei vie mahdollisuutta opintojen edistymiseen.

Paras muisto hallitusvuodelta?

Tähän mennessä vuoden kohokohta on ehdottomasti ollut Warrantin vuosijuhlat! Iltajuhla ja koko viikonloppu oli pitkän työn tulos ja lopputulos oli mielestäni enemmän kuin onnistunut. Oli hieno nähdä niin suuren joukon juhlivan 30-vuotiasta Warranttia.

Vinkit hallitushaastatteluun?

Vinkki haastatteluun ja samalla hallitukseen: Älä pelkää epäonnistumista.
Itsensä likoon laittaminen on aina haastavaa, mutta usein myös palkitsevaa. Eli ole rohkeasti oma itsesi ja tee parhaasi.

Millaisille tyypeille hallitushommat sopii?

Hallitustyöskentelyssä tärkein ominaisuus on aito halu vaikuttaa ja kehittää toimintaa. Toivon ensi vuoden puheenjohtajalta ja hallitukselta rohkeaa toimintaa ja rajojen rikkomista, koska vain niin voidaan kehittyä. Puheenjohtajalle on tärkeä osata ottaa vastuuta ja myös kestämään se.

Mitä olet oppinut?

Yhteistyötaitoja, rekrytointia, koulutuspolitiikkaa, tiimin vetämistä, kokousten johtamista, kokonaisuuden hallintaa, vastuunkantamista, puheiden pitämistä, mukavuusalueen ulkopuolella selviämistä ja paljon muuta. Vuosi puheenjohtajana on varmasti kehittänyt minua lukuisilla eri osa-alueilla.

Fiilikset hallitushommien tullessa päätökseen?

Hyvin kaksijakoiset. Toisaalta on hauska nähdä seuraavan hallituksen ottavan toiminnan haltuunsa ja saada itselle mahdollisuus hengähtää, mutta samalla kaikkea tätä tulee varmasti ikävä.

Tsemppiä kaikille hakuihin ja haastatteluihin!