Päätoimittaja ’19

Esittele itsesi!

Moikkamoi kaikille! Mä oon siis Jenni Sinkkonen, ja oon toiminut tänä vuonna Warrantin hallituksessa päätoimittajana. Ikää on kertynyt 22-vuotta ja Vaasaan eksyin muutama vuosi sitten opintojen perässä niinkin kaukaa kuin Rovaniemeltä. Kolmas vuosi nyt siis opintoja käynnissä ja pääaineena luen laskentatoimea ja rahoitusta.

Miksi itse hait hallitukseen ja juuri päätoimittajaksi?

Hain jo heti fuksina innokkaasti jaostotoimintaan mukaan, ja pääsinkin silloin Wykyzinen toimitukseen. Hallitukseen haku kävi mielessäni vuoden mittaa aina silloin tällöin, ja seuraavan syksyn sekä hallitushaun koittaessa oli Wykyzine vienyt minut jo lähes täysin mukanaan, joten päätoimittajaksi hakeminen tuntui melkein itsestäänselvyydeltä.

Mikä on ollut hallitushommissa vaikeinta?

Vaikeinta on ollut tuntien lisääminen vuorokauteen. Oman pestin lisäksi muut hallitushommat vievät yllättävän paljon aikaa, ja kun halua olisi kehittää, lisätä ja parantaa kaikkea mahdollista, ei aika yksinkertaisesti riitä kaikkeen. Aikaa kun ei ole rajattomasti, on löydettävä ne tärkeimmät asiat, joihin on mahdollista panostaa täysillä.

Mikä on ollut hallitushommissa parasta?

Hallitushommissa on ollut ehkä parasta se, että pystyy oikeasti näkemään tekemänsä työn jäljen ja sen, että sitä työtä myös arvostetaan. On ollut myös antoisaa seurata niin omaa kuin muidenkin kehittymistä tämän vuoden aikana, ja sitä kehittymistähän on tapahtunut ja paljon! Pelkkää plussaa on tietysti kaikki nämä ihanat ihmiset, jotka on saanut ympärilleen ja joiden kanssa saa työskennellä päivittäin.

Suositteletko hallitukseen hakemista?

Suosittelen ehdottomasti. Mitään et ainakaan menetä hakemalla!

Paras muisto hallitusvuodelta?

Niin kuin varmaan kaikilla muillakin hallituslaisilla, Warrantin 30.vuosijuhlat nousevat yksiin parhaimpiin muistoihin niin tältä vuodelta kuin koko opiskeluajaltani. Hyviä muistoja on kertynyt kuitenkin lähes kaikilta hallituksen kanssa yhdessä vietetyiltä hetkiltä ihan hallituksenvalintapäivästä lähtien.

Vinkit hallitushaastatteluun?

Mieti jo etukäteen mitä haluat sanoa, ja mikäli mahdollista harjoittele haastattelutilannetta esimerkiksi kaverisi kanssa. Haastattelu voi tuntua jännittävältä, mutta niin sen kuuluukin tuntua. Voisin lyödä vaikka vetoa, että kaikkia muitakin jännittää, joten et ole jännityksesi kanssa yksin. Parhaimpaan lopputulokseen pääset, kun yrität olla vain oma itsesi. Hyvin se kuitenkin menee!

Millaisille tyypeille hallitushommat sopii?

Sellaisille, joilta oikeasti löytyy intoa ja kiinnostusta järjestötoimintaa kohtaan! Oma motivaatio ja halu vaikuttaa ovat ratkaisevia tekijöitä.

Mitä olet oppinut?

Tän vuoden aikana olen oppinut niin paljon erilaisia asioita, jotka ovat myös tulevaisuutta ajatellen suunnattoman tärkeitä. Esimerkiksi jo pelkästään tiimityöskentely, ajankäytönhallinta ja stressinsietokyky ovat asioita, joita et hallitusvuonna voi olla oppimatta, ja jotka ovat esimerkiksi työelämässä erittäin tärkeitä taitoja.

Fiilikset hallitushommien tullessa päätökseen?

Ei voi muuta sanoa kuin että huhhuh mikä vuosi! Vuosi on mennyt ihan äärettömän nopeasti, ja tuntuu niin epätodelliselta, että muutaman viikon päästä meillä on tiedossa jo uusi hallitus. Fiilikset ovat väistämättäkin haikeat, sillä takana on yksi tähänastisen elämäni huikeimmista vuosista. Nyt on kuitenkin jo aika päästää uusi ja vireä hallitus hommiinsa!