Muutos tulee, oletko valmis?

Kuten Warrantin historiankirjoihin permanenttitussilla raapustettu kirjanpidon perusteiden tentti, myös joululoma toimi lukukauden lopettavana kaneettina. Sen lisäksi, että muutaman viikon hengähdystauolla kurkkuviipaleet sai edes hetkeksi asetettua turvonneiden silmäpussien tyveen, sijoittui päivämäärä 21.12. almanakkaan loman ajalle. Vaikka 21.12. oli allekirjoittaneen nimipäivä, jota kuuluu juhlia asiaankuuluvin menoin, oli se myös merkki talvipäivänseisauksesta, jonka jälkeen päivien pituus ei enää lyhentynyt vaan pidentyi. Auringon isommat pilkahdukset, lukukauden alkaminen ja syksyn kolmansien tenttiuusintojen vääjäämätön lähestyminen ovat tammiselle kuukaudellemme ominaisia. Vaikka 2020 yrityssuhdevastaavan ”Kovat otteet, rento meno” -motto jatkaakin paikkansapitävyyttä, on Warrantti organisaationa vuoden vaihtumisen tiimoilta uuden edessä.

Jo useamman vuoden ajan Suomen toiseksi suurimman kylteriyhdistyksen viittaa kantanut rakas ainejärjestömme koki useita rakenteellisia muutoksia viime syksyn yleiskokouksen yhteydessä. Organisaatiota tutkittaessa havaittiin, että vuonna 2012 edellisen kerran päivitetty yhdistysrakenne oli yhtä ajan tasalla kuin Domus Bothnican kellotaulu. Resurssien allokoimiseksi muun muassa hallitusrakenne päivitettiin: koulutuspoliittiset vastuut siirtyivät varapuheenjohtajalle, yksi uusi pesti luotiin, kulttuuri- ja liikuntavastaavan roolit yhdistettiin, projektivastaavien tehtäväjako päivitettiin ja yrityssuhdevastaavien määrä tuplattiin. Rakenteellisia muutoksia koettiin myös jaostokentällä, kun liikunta- ja kulttuurijaosto (LiikKu) siirtyivät markkinointijaoston ja Wykyzinen toimituksen tavoin saman katon alle. Mistään yritysostojen tasoisista muutoksista ei siis ole kyse, vaan niin sanotuista ”korjausliikkeistä”, joiden avulla paras mahdollinen potentiaali on saavutettavissa.

Ennusmerkkien toteutuessa, kun ”hän-joka-jääköön-nimeämättä” myös ottaa laantuakseen, ovat opiskelijamme, aina 2019 vuonna aloittaneista lähtien, uuden ja tuntemattoman edessä. Uhkaavista alkusanoista huolimatta kyse ei suinkaan ole JT:n uudesta kurssista, vaan ihan tavallisesta opiskelijaelämään kuuluvasta keväästä, joka tuttavallisemmin tunnetaan dokakuuna. Poikkareiden, ulkkaritapahtumien, Wykypäivien ja Vapun täyteinen kevät on siintänyt vanhankin sedän silmäkulmassa jo useamman vuoden ajan. Sysimustan yön pimeydessä Turusta Vaasaan ilmaa halkova Oravaisten bussi, sateenkaaren väreihin haalarien maalaama ysärin tanssilattia, lukukauden huipentava kahden viikon elämän-ekstaasikimara ja ukkosen lailla tärykalvoilla värähtelevät ”Ei voi sulkea häkkiin” -huudot ovat tulleet päiväuniini useammin kuin kerran.

Talvi ja kevät tulevat siis pitämään sisällään paljon niin uutta kuin vanhaa. Kaikessa pitää kuitenkin muistaa tasapaino. Vaikka juhlia ja tapahtumia tulee ovista ja ikkunoista, on välillä hyvä myös opiskella, ettei päädy samaan tilanteeseen kuin minä. Blogitekstin kirjoittaminen Tietokone työvälineenä -kurssin harjoitustehtävien lomassa ei suinkaan ole saavutus. Kuten kansanedustajamme Ilkka Kanervakin 2013 totesi: ”Ihmisellä pitää olla tasapaino, ding ja dong. Vai mitkä ne olivatkaan?”

 

Huippukevättä toivoen,

Tuomas Koivistoinen