Mikä ihmeen Wykyzine?

Mikä on Wykyzine?

Wykyzine on ainejärjestömme Warrantin lehti, joka ilmestyy viisi kertaa vuodessa. Lehdessä on aina eri ajankohtainen aihe ja jutut rakennamme kyseisen aiheen ympärille, kuitenkin ripotellen myös aiheesta poikkeavia juttuja sekaan!

Mitä kaikkea jaosto tekee?

Ideoimme uuden ilmestyvän lehden, kirjoitamme jokainen itseämme eniten inspiroivia juttuja, valokuvauksen taitavat tyypit kuvaavat lehteen tai blogiin materiaalia, jotkut keskittyvät piirtämiseen ja lehden lopulliseen taittamiseen, teemme mielenkiintoisia haastatteluja lehteä varten sekä järjestämme lehden ilmestyttyä julkkarit. Ainiin, eikä unohdeta Wykycuppia, jolloin toimitus treenaa jaostojen väliseen flipcup kilpailuun, tähän keskitymme suurella intohimolla.

Mikä on parasta jaostossa?
Aina kun vietämme porukalla aikaa lehden ideoimisen / toimitus testaa / muuten vaan / julkkareiden parissa niin vastaisin tähän kysymykseen, että ihmiset. Silloin taas, kun pääsee päästämään luovuuden valloilleen ja tekemään itseään kiinnostavaa juttua lehteen niin vastaisin, että oman luovuuden käyttö. Joten valitsen molemmat!

Mikä on haastavinta?

Ehdottomasti se, kun uuteen lehteen tarvitsee päivittää toimituksen valokuvat, ja joutuu itse kuvattavaksi! Joku voisi myös vastata, että esim. kirjoittaminen silloin kun inspiraatio on kateissa, mutta mennään silti tuolla kuvattavana olemisella!

Paljon vie aikaa?

Ennen jaostoon hakemista pelkäsin, että jaostotoiminta tulisi viemään hirveästi aikaani. Näin asia ei kuitenkaan ole! Jokainen toimituksen jäsen saa haalia työtä uuden lehden eteen niin paljon, kuin ehtii tekemään. Kiireiset elämäntilanteet otetaan hyvin huomioon ja silloin panostuksen ei tarvitse olla 100%. Uuden lehden ilmestyttyä hiljennymme aina hetkeksi ennen kuin aloitamme seuraavan lehden ideoimista.

Mitä kaikkea olet päässyt tekemään jaostossa?

Olen päässyt haastattelemaan mielenkiintoisia tyyppejä ja tekemään lehteen juttuja, joissa olen saanut käyttää sekä kummallista huumoriani, että taitojani kirjoittajana. Olen päässyt loistamaan flipcupissa sekä maistelemaan erittäin kyseenalaisia vegaanisia makkaroita toimitus testaa -osioon lehdessämme.

Millaisen tyypin kannattaa hakea jaostoon?

Ihmisen, joka on kiinnostunut kehittymään valokuvauksen, piirtämisen tai kirjoittamisen saralla. Ihmisen, joka nauttii luovuudesta ja mahtavien ihmisten seurasta. Ihmisen, joka nauttii yhteisestä tekemisestä ja uusiin ihmisiin tutustumisesta.

Millainen dynamiikka teillä on jaostossa / miten vastuut jakautuvat?

Päätoimittajamme on ehdottomasti vankkumaton bosslady, mutta kuitenkin lehti rakentuu harmonisessa yhteishengessä. Jos kirjoittaminen tökkii, päätoimittajalta tai muilta jaostolaisilta saa aina apua sekä ideoita. Meillä on toimituksessa ihmisiä, jotka keskittyvät omaan osaamisalueensa mm. valokuvaus tai piirtäminen sekä lisäksi useampi kirjoittaja. Yritämme jakaa juttuja mahdollisimman tasapuolisesti, ettei kenellekään tule liikaa hommia hoidettavaksi.

Miksi hakea jaostoon?

Jaostotoiminta on mahtava tilaisuus tutustua uusiin ihmisiin sekä tehdä sitä mistä nauttii koulutehtävien ohella. Itse ajattelen, että jaostotoiminta on minulle kuin mieluisa harrastus, joka tuo kivaa vastapainoa opiskeluun sekä bilettämiseen. Niin ja on tämä mulla myös CV:ssä!