KERHOJOHTOKUNTAAN? Esittelyssä Kansainväliset Ekonomit

 

Helsingin Ekonomien alla toimii yhteensä 18 kerhoa, joista Kansainväliset Ekonomit on yksi. Kansainvälisten Ekonomien tavoitteena on järjestää kansainvälisyyttä edistäviä tapahtumia, jotka voivat olla esimerkiksi vierailuja suurlähetystöihin, opintomatkoja ulkomaille tai vaikkapa kansainvälistymiseen liittyviä webinaareja. Vuoden aikana järjestämme noin kymmenisen tapahtumaa.

Vuoden 2022 tammikuussa järjestimme webinaarin aiheella ”Paluumuutto Suomeen”. Webinaarissa oli osallistujia eri puolilta maailmaa, ja se oli hyvä verkostoitumistilaisuus paluumuuttoa harkitseville tai paluumuuton juuri tehneille. Webinaarissa käsiteltiin myös kulttuurishokkia ja W-kurvia.

Huhtikuussa järjestimme englanninkielisen lähitapahtuman ”International Club”, joka keräsi noin 40 osallistujaa verkostoitumaan Ravintola Teatterin Kellobaariin. Tapahtumassa oli puhumassa Suomen Ekonomeilta Ted Apter. Huhtikuussa järjestimme myös yritysvierailun Diamond Beverages Oy:lle, jossa pääsimme kuulemaan juomien maahantuonnista ja maistelemaan oluita.

Toukokuussa järjestimme vierailun Ulkoministeriöön. Tapahtuma oli englanninkielinen ja mukana oli noin 25 osallistujaa. Saimme kuulla esityksen Ulkoministeriön edustajilta ja halukkaat saivat esittää kysymyksiä esimerkiksi NATO-asioihin liittyen.

Kesäkuussa järjestimme kaksi tapahtumaa: yritysvierailun Stockmannille ja yhteistapahtuman Espoon kaupungin Espoo Talent Hubin kanssa. Stockmannilla saimme yritysesittelyn ja maistiaisia uusimmasta muodista. Espoon tapahtumassa taas verkostoiduttiin kansainvälisten osaajien kanssa.

Kesällä pidämme taukoa kokouksista ja tapahtumista, ja nyt syksylle meillä on tulossa vielä 3 tapahtumaa:

  • Ke 2.11. klo 18 on infoilta ensi vuoden kerhojohtokuntaan hakeutumisesta. Illallistamme Lucy in the Sky -ravintolassa Keilaniemessä ja kiinnostuneet voivat esittää kysymyksiä kerhotoiminnasta. Lue lisää ja ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä.
  • Ti 8.11. klo 16 järjestämme ”Ulkomaille töihin” -tapahtuman opiskelijoille ja vastavalmistuneille. Tapahtumassa käydään läpi, mistä opiskelijat ja vastavalmistuneet voivat löytää ulkomaan työpaikkoja, harjoittelupaikkoja, kesätöitä ja trainee-ohjelmia. Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä.
  • To 24.11. klo 18 on Kansainvälisten Ekonomien vuosikokous ja pikkujoulut. Agendalla on kerhojohtokunnan valinta seuraavalle kaudelle. Johtokunnan valinnan jälkeen jatkamme pikkujouluja yksityisessä karaokehuoneessa! Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä.

Tervetuloa mukaan toimintaamme! Mikäli kiinnostuit Kansainväliset Ekonomit -kerhosta, voit ottaa yhteyttä kansainvalisetekonomit(at)heko.fi.

Helsingin Ekonomien 18 kerhojohtokunnasta löytyy jokaiselle jotakin. Mikäli olet kiinnostunut jostain toisesta aiheesta, kuten vaikkapa finanssialasta, markkinoinnista tai viestinnästä, voit tutustua kaikkiin kerhoihin nettisivujemme Kerhot-osiosta.

Kerhojohtokuntaan voi hakea joko ottamalla yhteyttä kerhon puheenjohtajaan, täyttämällä yleisen hakulomakkeen tai asettumalla ehdolle kerhon vuosikokouksessa.

Mukavaa syksyä ja nähdään tulevissa tapahtumissa!

 

Susanna Lindholm, puheenjohtaja, Kansainväliset Ekonomit