Hallituspestien esittelyt – Talousvastaava

Moro!

Olen Johannes Jakonen, ja toimin Warrantin talousvastaavana tänä vuonna. Tarkoituksena olisi kertoa lyhyesti, kuinka päädyin kyseiseen pestiin sekä mitä käytännössä teen.

Oon nyt viidennen vuoden opiskelija (eli aikataulussa yhä), mutta Warrantin toiminnassa en ole kuitenkaan montaa vuotta viettänyt. Mielenkiinto Warranttia kohtaan heräsi oikeastaan vasta hyvin myöhään. Fuksivuonna en olisi osannut kertoa mikä Warrantti on, ja korona vei seuraavat kaksi vuotta. Jotenkin kuitenkin viime vuonna päädyin hakemaan vujutoimariksi, ja mahtavasta vujuvuodesta inspiroituneena lopulta hallitukseen. Päädyin siis pestiini hieman perinteisestä ‘fuksina jaostoon, seuraavana vuonna hallitukseen’ -urapolusta poikkeavalla tyylillä, mutta oli hienoa huomata, että Warrantti tukee myös senioritoimintaa. On hyvä muistaa, että ei ole yhtä ainoaa tapaa päästä mukaan toimintaamme, ja tilaisuuksia avautuu läpi opiskeluajan.

Vaikka valtavan egoni myötä pystyisin puhumaan itsestäni vielä enemmänkin, siirrytään kuitenkin talousvastaavan pestiin & siihen miltä peruspäiväni voi näyttää. Moni wallituskollegani kehuu varmasti kuinka “kaikki päivät ovat erilaisia ja luovuutta täynnä!” No taloudella päivät ovat ehkä vähemmän tätä. Ostolaskut kun harvoin muuttavat ulkoasuaan. Seuraa esimerkki peruspäivästä:

09:00 – Herää elinvoimaisena, ja avaa heti sängyssä sähköpostisi, joka täynnä passiivisagressiivia meilejä eri toimijoilta.

09:10 – Ammenna näistä viesteistä snadi harmitus päälle & lähde kohti W-huonetta.

09:45 – Saavu ensimmäisenä huoneelle, ja lähetä heti joku kuva hallituksen chattiin, jotta kaikki tajuaisivat kuinka paljon, sekä kuinka aikaisin, sitä kuuluisaa pyyteetöntä duunia olet tänäänkin tekemässä. Joku vastaa pyytäen laittamaan kahvin tippumaan, eli kiitos jäi jälleen saamatta. Ammenna lisää harmitusta.

10:00 – Aloita työstämään ostolaskuja, jotka ovat kasautuneet masentavaksi möykyksi. PJ soittaa ja kysyy, että edistyykö strategiatyö. Koita esittää, että olet ehtinyt ajattelemaan asiaa, ja muistuta puhelun lopussa tammikuulta puuttuvista kuiteista. Ovat kuulemma tulossa pian!

10:30 – Ostolaskumöykky on nyt saatu kiitettävälle mallille, joten siirry lähetettäviin myyntilaskuihin. Totea nopeasti, että yrpät ovat antaneet jokaiselle 57 laskulle puutteelliset laskutustiedot, eli hommat seisoo. No ei mitään, huomauta asiasta ja voit saada tiedot ehkä ensi vappuun mennessä.

11:00 – Päivystäjä saapuu ja vaatii tietää miksei kahvi tipu jo. Keskeytä kaikki työsi, jotta voitte yhdessä käsi kädessä keittää kahvin, joka on kuitenkin keskinkertaista ja purua täynnä. Tästä huomauttaa myös ensimmäinen asiakas. Ammenna lisää.

11:45 – Jatka maksamaan eilen tulleita kulukorvauspyyntöjä. Koita olla kyseenalaistamatta mitään, ja siirry lounaalle.

13:00 – Sopo tiedustelee, että onhan OK jos liikuntavuorojen rahoitus katkaistaan ja vuorojen hinnat nousevat ensi kuulle 200%. Warrantin tilalla syttynyt keskisuuri huoneistopalo, operatiivinen kertoo remontin maksavan kauppahinnan verran. Tämäkin ok, sillä onneksi joku osti tänään kaksi juomapulloa.

13:30 – Kahvi taas täynnä purua ja kuulemma vihreä college koossa L loppunut aamulla. Lisäksi, Warrantin tuoteportfolio tarvitsisi näemmä logolla varustetun kaappikellon. Tilaa molempia tuotteita 500 kpl, jotta saadaan lisää pahvilaatikoita W-huoneen seinustoille.

15:00 – Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä, saa haltuusi jopa viisi yhteensä kolmesta tuhannesta puuttuvasta kuitista. Kirjanpito siis edistyy jälleen, eikä jaostolle jäänyt loppukuulle hommia. Lomauta jaosto ja siirry tarkastelemaan tulevien tapahtumien budjetteja. Onneksi protskun poikkareiden 49 euroa maksava fonalippu kattaa tulipalon vahingot. Jälleen yksi kriisi ja velkavankeus vältetty.

16:00 – Ota vihdoin exit W-huoneelta, muista kuitenkin tiskata päivystäjän jättämät kahvitermokset.

21:00 – Masennu Warrantin raha-asioista ja itke itsesi uneen.

Pidän oikeasti pestistäni. Tuu kyselee, mikäli talousvastaavan pesti ihmetyttää!

Johannes Jakonen
0451138201