Hallituspestien esittelyt – Puheenjohtaja

Moikka! Tänään blogia kirjoittelee Noora. Oon toiminut tämän vuoden puheenjohtajana ja ajattelin nyt avata teille vähän, mitä puheenjohtajan tehtäviin kuuluu, miten päädyin tähän ja millanen mun vuosi on ollut. 

Mä päädyin puheenjohtajaksi aika monen mutkan kautta. Fuksivuonna tuli lähdettyä projektijaostoon ja sieltä kiinnostus kasvoi sen verran, että hain hallitukseen projektivastaavaksi vuodelle 2021. Hallitusvuosi oli ihan huippu aikaa ja opetti paljon. Hallitusvuoden jälkeen lähdin kuitenkin heti keväällä vaihtoon. Sen vuoden aikana tuli toimittua niin edustajistossa, maisterijaostossa, maisteritutorina ja Vaasan ekonomien opiskelijaedustajana. Tuntui kuitenkin, että ei päässyt antamaan tarpeeksi. Siitä syttyi idea hakea puheenjohtajaksi ja nyt sitä ollaan tässä.

Pääasiassa puheenjohtajan tehtäviin kuuluu hallituksen johtaminen, yhdistyksen edustaminen, sidosryhmäsuhteiden ylläpito ja kehittäminen sekä ylipäätään yhdistyksen toiminnasta vastuussa oleminen. Edunvalvonta on isossa roolissa puheenjohtajan työssä. Vuosi on opettanut paljon neuvottelu- ja argumentointitaitoja, kun on pitänyt Warrantin puolia erilaisissa kokouksissa. Mitä hallituksen johtamiseen tulee, jokainen johtaja on vähän erilainen. Mä itse oon tykännyt antaa hallitukselle oikeastaan vapaat kädet toteuttaa omia ideoitaan ja oon sitten enemmänkin vaan tukenut heitä. Tänä vuonna ajankohtaisia puheenjohtajan tehtäviä on ollut uuden strategian ja Code of Warrantin jalkauttaminen, sekä tilatyöprojektin maaliin vieminen.

Miltä puheenjohtajan tyypillinen viikko näyttää? No se vähän riippuu. On tiettyjä kokouksia, joita on tasaisesti ympäri vuotta, mutta sitten on myös paljon projektiluontosia juttuja. Lisäksi puheenjohtajana aikaa kuluu tosi paljon vaan itsessään hallituslaisten kanssa keskusteluun, Warranttia koskeviin asioihin reagointiin ja ylipäätään viesteihin vastaamiseen. Puheenjohtajana pitää tietää kaikesta vähän kaikkea, mutta tärkeimpiä yksittäisiä tehtäviä on hallituksen johtaminen sekä edunvalvonta.

Tässä alla yks esimerkki miltä mun viime viikko näytti. Viime viikko oli siitä kiva, että oli aika vähän palavereja niin pysty vähän paremmin itse aikatauluttamaan omaa muuta tekemistä. Joskus on palaverien puolesta tällaisia helpompia viikkoja, mutta välillä voi olla jopa enimmillään 10 kokousta tai tapaamista viikkoon. 

Parasta tässä tehtävässä on ehdottomasti se, että pääsee kehittämään Warranttia monipuolisesti. Itse hallituksessa toimimisessa tietenkin parasta on se huippu porukka, jonka kanssa saa näitä töitä tehdä. Haastavinta puheenjohtajana on se, että oikeastaan ikinä ei voi mennä täysin offlinen. Vaikka olisi niin sanotusti vapaapäivä niin kyllä viesteihin tulee silti vastattua vähintäänkin muutamaan otteeseen päivässä.

Nyt upea ja opettavainen vuosi takana voin vaan todeta, että kannatti lähteä <3 

  • Noora