Hallituspestien esittelyt – NESU-PJ

Teetkö sä muuta ku istut siellä Warrantin hallituksessa?

 

Moikka kaikki! Täällä kirjottelee Inka Mäkinen, vuoden 2023 NESU-Puheenjohtaja.

Mun vastuulla on tosiaan NESU-Waasan hallituksen organisointi ja johtaminen. Tää homma ei oo aina ihan helppoa, etenkään silloin, kun sihteeri pakottaa osallistumaan uusiin TikTok trendeihin tai, kun talousvastaava vahingossa sulkee oikeutensa verkkopankkiin. Kaikkein haastavinta pestissä on kuitenkin esittää tyyntä, kun tiedottaja ilmoittaa tuhannennen kerran olevansa myöhässä venyneen parturikäynnin takia.

On tässä pestissä kuitenkin myös paljon hyvää. Esimerkiksi noin puolet kerroista haalarimerkit saapuvat sovitussa ajassa ja ehtivät sitseille. (Tätä kirjoittaessa, sain just tietää, että What a mooovie -sitsien merkit ovat myöhässä). Oikeasti on ollut aivan mahtavaa seurata millaisella intohimolla nesulaiset hoitavat heille suotuja tehtäviään ja millaisia upeita ideoita heiltä löytyy toiminnan kehittämiseksi. Kaikkein antoisinta on kuitenkin pitkän viikon jälkeen merkitä rasti ruutuun merkiksi, että pian tämänkin vuosi on jo ohi.

 

Vitsit sikseen

 

Vuosi NESU-Puheenjohtajana on opettanut minulle paljon ja jatkaa opettamistaan, kunnes tammikuussa lentokone irrottaa renkaansa maasta ja meikäläinen siirtyy Ranskan aikavyöhykkeelle. Viestiä saa totta kai aina laittaa, mutta samalla tavalla kuin minun edeltäjäni teki, aion minäkin, heittää seuraavan NESU-Puheenjohtajan susille.

Susilla tarkoitan tässä tilanteessa niin Warrantin hallitusta, NESUn hallitusta kuin rakasta jäsenistöämmekin. <3. Huolimatta siitä kuinka paljon pyrin osallistumaan ja paikkailemaan edeltäjäni jättämää laiskaa mainetta, saan silti jatkuvasti vastata kysymykseen, “teetkö sä mitään muuta kun istut siellä Warrantin hallituksessa?” Kaikessa yksinkertaisuudessaan tähän voi vastata, että teen. W-huoneen päivystys tilastot voivat puhua puolestani, sillä en ole päivystäjänä ehtinyt istumaan kun noin viisi kertaa kuluneen vuoden aikana. Puolustuksekseni, voin kuitenkin syyttää kalenteriani kuormittanutta aikaa, joka on mennyt pelatessa NESU-lipunryöstöä wallituksen kanssa. Kaiken tämän pelailun ohella olen kuitenkin myös ollut järjestämässä kuudet sitsit (more is yet to come!), jaostojen kiitosillan, suunnitellut BackToHoviska tapahtumaa, tuottanut Rapupasseja ja haalarimerkkejä etc. NESU-Puheenjohtajan pesti ei siis todellakaan tarkoita, että tekisit vain NESUun liittyviä asioita, vaan pääset monipuolisesti osallistumaan kaikkeen Warrantin toimintaan. Uusimpana lisäyksenä kerhojen yhteyshenkilönä toimiminen!

Vuosi on ollut aivan ihana, ja haikeus tulee osumaan syvälle sydämeen, kun puheenjohtajan takki vaihtaa jälleen omistajaansa. Onneksi Ranskassa kuitenkin uudet tuulet, luteet sekä patongit pitävät varmasti kiireisenä. Eroahdistuksen vuoksi, pakkasin kuitenkin mukaani kaksi wallituslaista, jotta voimme vielä vaihdossakin jatkaa Warrantin asioiden puimista yhdessä. Olen kuitenkin optimistinen, että niin NESUn kuin Warrantin toiminta, tulee kehittymään myös tulevaisuudessa! En malta odottaa, mitä tuleva hallitus keksii ja laittakaa ihmeessä viestiä, jos joku askarruttaa hallitus hakuun tai pestiin liittyen. 

 

Rakkain terveisin, Inka Mäkinen <3