Hallitushaku, syysajatuksia ja Final Strech of ’19

Mikä on NESU-Waasa?

Pyry: Pohjoismaisten Kauppatietelijä-opiskelijoiden unionin paikallinen toimija, joka edustaa NESU-henkisyyttä Vaasassa ja Vaasaa koko pohjoismaiden tasolla.
Eeva: NESU-Waasa eli Nordiska Ekonomi Studerandes Union-Waasa järjestää sitsejä, ja yhteistyössä muiden NESU-kaupunkien kanssa mahdollistaa myös ulkkarisitsaamisen.
Noora: Suomessa toimii NESU järjestöjä jokaisessa kaupungissa, jossa on kauppakorkeakoulu. NESU-Waasa on näistä vanhin. Vaasassa järjestämme pääasiassa sitsejä, mutta ollaan mukana myös monessa muussa tapahtumassa esim. kylteriäisissä rastinpitäjänä tms.
Nea: NESU eli Nordiska Ekonomie Studerandes Union on pohjoismaisten kauppatieteilijöiden järjestö. NESU-Waasa toimii osana Warranttia.

Mitä kaikkea hallitus tekee?

Pyry: Hallituksen tekeminen pyörii pääasiassa spesialistijoukkona sitsien järjestämisessä, sillä nämä ovat yliopistossa opiskelijakulttuurin ikivihreä ja perinteikäs kulmakivi.
Tämän lisäksi Vaasassa opiskelevien kauppatieteilijöiden edustaminen eri unionin tason tapahtumissa kuuluu hallituksen tehtäviin.
Eeva: Hallitus suunnittelee tapahtumia, viestii omasta toiminnastaan jäsenistölle, ja myös pitää yhdessä hauskaa!! :)))
Noora: Meidän hallituksemme järjestää Vaasassa kaikki kauppiksen sitsit. Tämän lisäksi olemme saaneet kiertää fuksitapahtumia syksyllä. Nämä ovat periaatteessa ne pääasiat, toki olemme itse lisänneet hallituksemme ”tehtäviin” esimerkiksi yhteisiä sitsireissuja muihin kaupunkeihin, mutta nämä ovat täysin vapaaehtosia.
Nea: Vaasassa hallituksemme järjestää pääosin akateemisiapöytäjuhlia eli sitsejä. Lisäksi mahdollistamme verkostoitumisen muiden kauppatieteellisten kaupunkien opiskelijoiden kanssa pääosin ulkkarisitsien muodossa

Minä on parasta hallituksessa?

Pyry: Ehdottomasti omat hallitustoverit, joiden kanssa pääsee toteuttamaan yhteistä visioita ja jakamaan tämän vuoden.
Eeva: Hallituksessa parasta on tietysti hallitustoverit ja se, kun näkee muiden nauttivan NESU-Waasan tapahtumista.
Noora: Hallituksessa parasta on ollut meidän oma hyvä, ellei jopa paras, hallitusporukka ja tietenkin uudet kaverit, joita on Suomea kiertäessä sekä ihan vain Vaasassa sitsatessa saanut.
Nea: Kaverit, joiden kanssa pääsee järjestelemään huikeita juttuja!

Mikä on haastavinta?

Pyry: Warrantin hallituksessa istuessa puheenjohtajan tehtävänä haastavinta on jäsenistön edun ajaminen ja sen hahmottaminen vaikeammissakin tilanteissa. Lisäksi paineensietokyky käy välillä on koetuksella kun pitelet monii narunpätkiä samaan aikaan käsissäsi.
Eeva: Haastavinta on suunnitellla ajankäyttö niin, että esim ulkkarikutsut lähtee ajoissa.
Noora: Haastavinta on ollut ehkä sovittaa aikatauluun NESUilun lisäksi opiskelu ja itselläni lisäksi vielä työt. Kannattaa tosiaan muistaa se opiskelu järjestötoiminnan lisäksi, erityisesti jos teet samalla töitä.

Paljon vie aikaa?

Pyry: Vie niin paljon kuin itse sitä haluaa toiminnalle antaa.
Eeva: vie vähän vaihtelevasti aikaa, tedottajalle kiireistä esim. harkkasitsien sesonki kun täytyy lähettää paljon ulkkarikutsuja.
Noora: Aikaa hallitustoiminta vie juuri niin paljon kuin siihen itse haluaa panostaa. Tietysti pitää varautua siihen, että aikaa tulee kuitenkin käyttää edes sen oman pestin verran ja hieman joustaa myös tehtävien jaossa ja auttaa muita tehtävissä.
Nea: Riippuu paljon siitä, mikä pesti on kyseessä. Osalla tekemistä riittää tasaiseen tahtiin vuoden ympäri ja osalla enemmän projektimuotoisesti.

Mitä kaikkea olet päässyt tekemään hallitukseen?

Pyry: Olemaan osa uskomatonta tiimiä ja käymään läpi heidän kanssaan opiskeluaikani huikeimpia kokemuksia.
Eeva: Hallituksessa olen päässyt kehittämään omia kirjoitus- ja viestintäpaitoja, oppimaan paljon tapahtumien järjestämisestä ja tietysti pitämään kivaa.
Noora: Vuoden aikana olen hoitanut NESU-Waasan budjettia, tilannut ruokia sitseille, toustannut yhdet sitsit ja hoitanut koristelua ja muuta sitsijärkkäilyä. Me kaikki osallistumme erityisesti sitsipäivinä tilan kuntoon laittoon.
Nea: Riippuu paljon siitä, mikä pesti on kyseessä. Osalla tekemistä riittää tasaiseen tahtiin vuoden ympäri ja osalla enemmän projektimuotoisesti.

Millaisen tyypin kannattaa hakea hallitukseen?

Pyry: Henkilön, joka kokee pienintäkään paloa nesua kohtaan kannattaa hakea.
Eeva: Hallitukseen kannattaa hakea jos nesutoiminta kiinnostaa, on reipas ja oma-aloitteinen ja hyvä äijä
Noora: NESUun kannattaa hakea, jos haluaa olla mukana järjestötoiminnassa, on kiinnostunut siitä sekä haluaa kokea yhden elämänsä parhaan vuoden.
Nea: Asenne ratkaisee. Oma-aloitteisuudesta ei ole haittaa.

Millainen dynaamikka teillä on hallituksessa/ miten vastuut jakautuu?

Pyry: Hallituksessa on hyvä dynamiikka ja porukka on muovautunut toistensa ympärille.
Eeva: Hallituksessa on hyvä dynamiikka, nesu on perhe!! Vastuita yritetään jakaa tasaisesti, esim tiedottaja ja sihteeri voivat paikkailla toisiaan.
Noora: Hallitukseen kuuluu PJ, tiedottaja, sihteeri, yrityssuhde-/sponssivastaava, talousvastaava sekä sitsivastaava. Kaikille on jaettu omat työalueensa, mutta kaikki pääsevät halutessaan myös auttamaan muita.
Nea: Hallituskauden alussa sovitaan tarkemmin pestikohtaiset sisällöt. Apua saa kyllä nesulaisilta, jos tekemistä meinaa tulla liikaa.

Miksi hakea NESUun?

Pyry: Hain itse NESUun kavereiden perässä, mutta jäin toimintaan sen tuntuessa minua suuremmalta ja todella tärkeältä edelleenkin, että muilla on mahdollisuus samanlaisiin kokemuksiin kuin minulla sitä kautta.
Eeva: NESUun kannattaa hakea, koska se on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan kyltereihin ympäri suomea. Vaikka hallituspesti vie aikaa, niin kyllä nesu antaa enemmän kuin ottaa
Noora: Vuosi on kieltämättä ollut yksi elämäni parhaista. NESUssa tutustuu niin paljon uusiin ihmisiin ja voin vannoa, että saat tehtyä omasta järjestövuodestasi juuri niin hauskan kuin itse haluat.
Nea: Koska NESU on ihmisen parasta aikaa.

Lopputerveiset hakijoille!

Pyry: Vetäkää hihasta jos bongaatte kampuksella, ja infoillassa ainakin toivottavasti nähdään *vink* *vink*
Noora: Ei kannata arkailla hakemista, vaikkei ole vielä NESUn toimintaan päässyt itse mukaan syksyn aikana. Kaikki pääsevät haastatteluun, ole vain oma itsesi niin mahdollisuutesi ovat jo todella hyvällä mallilla!
Nea: We want you!