Tapahtumapoitsujen kirjastosta lainattua

Hyvää morjensta, täällä höpöttelee tapahtumasektorin nuoret ja hieman yksinkertaiset kapelimestarit Aksu ja Niko. Saatiin mahdollisuus tuoda teidän elämäänne hieman, noh, tietynlaista näkemystä siitä, millaista on järjestää häppeninkiä. Otettiin asiaan tämmöinen ehkä hippasen arkisempi lähestymistapa ja kerrommekin nyt, kuinka sinun on mahdollista järjestää onnistunut saunailta. Tavoitteena olisi, että vieraat selviävät hengissä ja ehkä olisivat halukkaita tulemaan uudelleenkin!

No Aksu ja Niko, miten minä järjestän tällaisen onnistuneen saunaillan? Ota hyvä asento ja pistä bluelight lasit päähän, sillä nyt me kerromme sinulle!

Lähdetään ihan alusta. Mieti, mitä olet oikein tekemässä? Tehtävänäsi on luoda sopivat puitteet täydelliselle saunaillalle. Mitkäs asiat sitten tässä minua auttavat?

Motivaatio. Siitä on moni menestystarina lähtenyt liikkeelle. Tapahtumasta kyllä huomaa, jos järjestäjällä on ollut tästä puutetta. Oluet lämpimiä ja puut märkiä, hell no! Mikäli sinulla ei siis ole motivaatiota, suosittelemme hankkimaan itsellesi syyn ryypätä kutsua vieraita kylään.

Seuraavaksi huolellinen suunnittelu. Niinkuin vanha kansa sanoo, hyvin suunniteltu on hyvin tehty. Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset: Paljonko porukkaa saunailtaan tulee? Mikä on juhlieni budjetti? Entä mikä päivämäärä onnistuisi? Missä saunaillan voisi järjestää? Tarvitseeko yösijoja? Pistää muuten miettimään ja vaatiikin perinpohjaista ajatustyötä.

Hyvässä juhlapaikassa on tunnelmaa. Jos budjettia on, niin varaa hieno saunatila, missä jengin on hyvä olla. Hyvässä tapauksessa sinulla on jo omasta takaa kyseinen tila, voisiko sitä käyttää? Onko varoituksia alla? Huolehdi mukavista tiloista, on suositeltavaa pyytää myös pientä pääsymaksua hyvien puitteiden takaamiseksi.

Sitten ne tarjoilut. Me tapahtumasektorilla sanomme ajatuksen tasolla isosti EI OPM:lle, toki realistisesti se on oikein hyvä juttu. Pikku booli maustaa juhlia aina ja on poikkeuksetta tervetullut. Juomapolitiikan lisäksi on hyvä pitää huoli snackseista – saunailtaan ei ole tarpeen tehdä mitään kuuden ruokalajin menuuta. Jokainen voi varmasti itse tuoda campinginsa. Tähän väliin muuten iso suositus HK Blö. Klassikko, toimittaa. Muista ottaa selville myös allergiat, ettei käy hassusti.

Saunailta tarvitsee ohjelmaa! Ohjelman keskiössä on saunominen. Järjestäjänä muista huolehtia tämän PUUKIUKAAN huolellisesta lämmittämisestä. Tämän ohella erilaiset seurapelit tuovat mukavan ja toivotun vivahteen illan kulkuun, hyviä esimerkkejä mukavista seurapeleistä on toiminnantäyteinen Flip the Cup ja puhelinapplikaation välityksellä toimiva sosiaalinen Piccolo, jossa myös monia kutkuttavia mahdollisuuksia. JA MITÄ OLISIKAAN KUNNON SAUNAILTA ILMAN KUNNON MUSIIKKIA. Joten ei muuta kun kuse tuubaas ja levyt soimaan!

Sitten vielä turvallisuudesta pari sanaa. Muista, että kiuas on kuuma. Olkaa saunaväen kanssa harkintakykyisiä ja välttäkää toilailuja. On tärkeää myös hoitaa huolellinen sammutustyö.

HOT TIPS

  • Siivoa vasta aamulla.

  • Tölkit syytä juoda nopeasti saunassa, ettei huulet pala.

  • Muista asianmukainen vaatetus. Valitettavan yleinen moka.

  • Yöpala. Voi pelastaa henkiä.

Kiitos mielenkiinnostanne ja toivottavasti saatte tästä hyviä eväitä saunailtoihinne. Tavataan ylälauteilla!

Puss & Kram,

     Aleksanteri                                    Niko
Projektivastaava                   Tapahtumavastaava